SBS – Styrenbutadienstyren styrene butadiene styrene .

SBS – Styrenbutadienstyren styrene butadiene styrene .

Anvendelse: Komponenter til bilindustrien bl.a. bælge til bremseforstærkere, kølerslanger og skotgennemføringer fra kabine til motorrum, hjul og profiler til støvsugere medicoartikler, sport og fritid, legetøj, elektronik samt bælge til afdækning af forbindelser mellem elektriske apparater.

Anvendes til bløde emner i industrien og i biler, hvor man før brugte vulkaniseret gummi. Anvendes til skridsikre håndtag på håndværktøj

Tagmaterialer sammen med asfalt og glasfibre.

 

Compounderings- og indfarvningsmuligheder: TPE kan compounderes med fyldstoffer, mineraler, brandhæmmere og diverse armeringsmaterialer.

TPE kan indfarves dog med visse begrænsninger pga. egenfarven.

Dypning: Ved små serier og emner egnet til dypning, kan denne fremstillingsmetode med fordel anvendes. Værktøjsomkostningerne i forbindelse med dypning er små.

Farver: Opalhvid. SBS kan indfarves med visse begrænsninger grundet egenfarven.

Forarbejdningsprocesser: SBS kan forarbejdes ved sprøjtestøbning, ekstrudering, blæsestøbning, rotationsstøbning og termoformning.

Handelsnavne: Dryflex.   /   Tagmaterialer = DynaPly® – DynaKap® – FR. – DynaMax™ – Dyna Glas® 30 FR

Historie: I 1961 udviklede Shell Chemical Co. den første styrene-butadiene-styrene (SBS) polymer. I 1970 introducerede et Fransk firma den første asfalt tagmembran forstærket med SBS.

Kategori: Termoplastisk elastomer (TPE).

Kemikalieresistens: Ikke bestandig overfor vedvarende påvirkning af olie og fedt.

Termoplastiske materialer har generelt egenskaber på højde med gummi. Nogle materialer har endda bedre modstandsdygtighed over olie- og petroleumsbaserede væsker.

Kemisk opbygning: TPE-S: Styren blokcopolymerer med udgangsmonomererne styren, butadien, og ethylen. Densitet i kg/m3 = 900 -1200

Mekaniske egenskaber: Kan støbes så blødt som ned til Shore 10A og op til en hårdhed på Shore 60D. Generelt egenskaber på højde med gummi.

Sprøjtestøbning: Simplere fremstillingsproces end ved gummi, men højere værktøjsomkostninger.

Svejsning: Varmespejl

Termiske Egenskaber. Anvendelse fra -50 til 60º C.

UV- Stabilitet: Ringe

 

Varmformning (Termoformning): Udmærket.